Vonkdetectie en vonkenblussing de risico’s

Vonken en gloeiende deeltjes ontstaan tijdens bepaalde technologische processen als gevolg van wrijving, statische ladingen of de introductie van vreemde deeltjes. Deze vonken worden door de lucht verder gedragen door buizen of leidingen en komen daarna onder andere in een filtersysteem, een tank of een silo, waar het materiaal kan beginnen te smeulen en dat kan leiden tot brand of een vernietigende explosie.

Onderdelen:

Conex Control Unit

De besturingseenheid wordt geïnstalleerd in de buurt van de beschermde apparatuur binnen het bereik van de bediener buiten de zones met explosie- en brandgevaar. Kabels van detectoren en brandbluselementen worden aangesloten op het bedieningspaneel. Ook optische of akoestische signalering, signalen van/naar de besturing en andere vergrendelingen en aansluitingen kunnen op het paneel worden aangesloten.

Lumex 1

De Lumex1 optische detector is ontworpen om vlammen en vonken te identificeren in gesloten ruimtes met explosie- en brandgevaar. Het maakt het mogelijk om
detecteert de vlam en vonken in het bewaakte technologische gedeelte en om deze impuls om te zetten en te versterken in een signaal
geschikt voor verdere evaluatie en verwerking. Het is apparatuur met een uitbarsting om de nauwkeurigheid van het IR-spectrum te garanderen. Gebruiken
alleen in verduisterde ruimtes.

* Geschikt voor explosie beveiliging en vonkdetectie

Lumex 2

Geeft vlammen en vonken aan in het bewaakte technologische gedeelte en zet en versterkt deze stimulus om in een signaal dat geschikt is voor verdere evaluatie en verwerking. Lumex 2 is uitgerust met een deflector om de nauwkeurigheid van IR- en UV-spectrumdetectie te garanderen. Geschikt voor ruimtes met kunstlicht. Het is uitgerust met een intern geheugen, wat zorgt voor onafhankelijke gegevensarchivering.

* Geschikt voor vonkdetectie

Lumex 4

De LumEx 4 is een optische detector met een enkel- of dubbele reader die werkt volgens het meetprincipe en evalueren van optische infraroodstraling op het gebied van ongeveer 950nm.
De detectoreenheid en de detectorkop zijn geïnstalleerd in een metalen behuizing. De detector wordt aangesloten via een afgeschermde kabel via de  overgangskast naar het bedieningspaneel, of naar andere detectoren aan de detectielijn.
De melder kan worden ingesteld zodat deze via het logbook ook de aantal vonken kan tellen met behulp van software van een pc of laptop. (Alle instelling en parametrering worden uitgevoerd uitsluitend door RSBP of haar gemachtigde vertegenwoordiger.)
Voor juiste werking van de detector is het van belang dat het kijkglas van de detector (detector kop) schoon en vrij van materiaal is. De detector kan worden schoongeblazen met perslucht zodat het kijkvenster automatisch gereinigd wordt.

* Geschikt voor explosie beveiliging en vonkdetectie

Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u hiernaast dan in voor onze nieuwsbrief