Explosiebeveiliging in de procesindustrie

Maes Safety Products en Services B.V. (MSPS) biedt een breed scala aan beschermende producten en diensten op het gebied van brand- en explosiebeveiliging en preventie.

MSPS ontwerpt en lost de veiligheid van industriële installaties op het gebied van brand en explosie preventie, risico-analyse, engineering en documentatie compleet op volgens de ATEX regelgeving.

Hierbij worden de soorten en aantallen van veiligheidselementen en andere aspecten in verband met ontploffingsgevaar in acht genomen. MSPS levert technische oplossingen met betrekking tot de veiligheidsnormen, voorschriften en richtlijnen geldig in de Europa en daarbuiten. Door middel van een deskundige evaluatie wordt een oplossing voor explosieveiligheid gemaakt.Gedacht moet hier worden aan: de procedure van een technisch proces, veiligheidszones, maatregelen met betrekking tot elektrische apparaten en elektrostatica, technische oplossingen voor de veiligheid van de werkende apparatuur en machines, signalisatie en noodstops, in werking stellen na een noodsituatie zoals een explosie en andere technische en veiligheidsmaatregelen.

Meer informatie over explosieveilige isolatiesystemen waaronder het hrd blussystemen,  de ATEX-terugslagklep, de ATEX snelwerkende explosieveilige schuif, de ATEX-explosie afleider / diverter  en het ATEX- snelsluitventiel vindt u onder het kopje ATEX-producten

Droger met explosiebeveiliging

Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u hiernaast dan in voor onze nieuwsbrief