Explosiebeveiliging in de procesindustrie

Maes Safety Products en Services B.V. (MSPS) biedt een breed scala aan beschermende producten en diensten op het gebied van brand- en explosiebeveiliging en preventie.

MSPS ontwerpt en lost de veiligheid van industriële installaties op het gebied van brand en explosie preventie, risico-analyse, engineering en documentatie compleet op volgens de ATEX regelgeving.

Hierbij worden de soorten en aantallen van veiligheidselementen en andere aspecten in verband met ontploffingsgevaar in acht genomen. MSPS levert technische oplossingen met betrekking tot de veiligheidsnormen, voorschriften en richtlijnen geldig in de Europa en daarbuiten. Door middel van een deskundige evaluatie wordt een oplossing voor explosieveiligheid gemaakt.Gedacht moet hier worden aan: de procedure van een technisch proces, veiligheidszones, maatregelen met betrekking tot elektrische apparaten en elektrostatica, technische oplossingen voor de veiligheid van de werkende apparatuur en machines, signalisatie en noodstops, in werking stellen na een noodsituatie zoals een explosie en andere technische en veiligheidsmaatregelen.

Meer informatie over explosieveilige isolatiesystemen waaronder het hrd blussystemen,  de ATEX-terugslagklep, de ATEX snelwerkende explosieveilige schuif, de ATEX-explosie afleider / diverter  en het ATEX- snelsluitventiel vindt u onder het kopje ATEX-producten

COMPARTIMENTEREN

Een secundaire explosie heeft meestal nog meer desastreuze gevolgen dan de primaire explosie daarom is voldoende compartimentering van groot belang.

Meer informatie over compartimentering die als barrière dienen vindt u onder het kopje ATEX-producten. Denk hierbij aan o.a  het hrd isolatiesysteem,  de ATEX-terugslagklep, de ATEX snelwerkende explosieveilige schuif, de ATEX-explosie afleider / diverter  en het ATEX- snelsluitventiel

meer informatie

DRUKONTLASTING

Explosiedrukontlasting is een van de eenvoudigste methode van explosiebeveiliging. Kunt u veilig naar buiten ontlasten dan zijn de drukontlastpanelen goede oplossingen. Lukt dit niet of moet u inpandig ontlasten dan kunt u ook gebruik maken van vlamdovers met een drukontlastpaneel. 

 

meer informatie

EXPLOSIE ONDERDRUKKING

Explosieonderdrukking is een actief systeem dat werkt met optische- en druksensoren, control unit en blusunits. In veel gevallen waar passieve explosiebeveiliging niet lukt is dit wel mogelijk met het HRD-systeem. Het HRD-systeem is toepasbaar voor explosieonderdrukking en als explosiebarrière.

meer informatie

STOFONDERZOEK ATEX

De basis van de ATEX 153 en ATEX114 is dat u uw producteigenschappen kent. Om een indruk van de explosiegevoeligheid van uw product te krijgen voeren wij stofonderzoek uit voor o.a. Kst, Pmax, LEL, MIE, MOT

 

meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u hiernaast dan in voor onze nieuwsbrief

uw email adres